ro hu

Școala și Manufactura de Ciocolată Corvin

În Școala și manufactura de Ciocolată Corvin puteți afla ce sentiment deosebit este realizarea ciocolatei artizanale. Dacă doriți să gustați o tabletă de ciocolată proaspăt făcută sau o bomboană proaspătă, acum aveți șansa. Am înființat școala de ciocolată Corvin în Cluj-Napoca ca să aveți posibilitatea să descoperiți și Dvs. lumea emoționantă a pralinelor, bomboanelor respectiv a numeroaselor variații de ciocolată artizanală. În atelier puteți învăța secretele temperării-cristalizării ciocolatei respectiv turnarea ciocolatei și prepararea umpluturilor și decorarea bomboanelor. Cunoștințele profesionale ale școlii noastre sunt valabile pentru oricine dorește să pătrundă în această lume minunată.

Soiuri de boabe de cacao

Criollo: înseamnă: „băștinaș”. Este tipul cel mai rar și cel mai gustos dintre tipurile de cacao, care este denumit și ”prințul soiurilor de cacao”. Azi se regăsește numai la cele mai vechi plantații din Mexic, Columbia și Venezuela. Are un gust puțin mai acru și mai aromat decât celelalte tipuri, aroma sa fină și aromată este similară cafelei Arabica. Gustul pudrei de cacao prelucrat este în același timp intens și savuros.

Forastero: înseamnă: „străin, nou venit”. Acest tip are un gust mai amar – câteodată, chiar aspru -, dar cu aromă puternică. Comparativ cu boabele criollo, conțin mai multă grăsime și mai mulți antioxidanți. Acest tip este cel mai răspândit (reprezintă aprox. 80% din boabele de cacao produse în întreaga lume).

Trinitario: Cum sugerează și numele, provine din Trinidad. Este un hibrid rezultat din încrucișarea celor două specii de mai sus în urma unui hurican (1727). Poate avea o aromă foarte variată, însă în general boabele se caracterizează printr-un gust delicat și fin.

Nacional: Este un soi de cacao cultivat exclusiv în Ecuador, boabele sunt faimoase pentru aroma lor ”arriba” (cu aromă de floare și condimentat), care se obține în urma unei fermentări de scurtă durată (aprox. 3 zile).

Cultivare și recoltă.

Fructul arborelui de cacao ajunge la maturitate în cinci luni. Fructul conține aprox. 20-100 boabe, care pot fi scoase intact din recoltă.

Boabele se îndepărtează din pulpă, după care trec printr-o procedură de fermentare care durează aproximativ șase zile.

În urma fermentării boabele de cacao se transformă drastic, vor căpăta culoarea și aroma caracteristică de cacao. După fermentare urmează uscarea, pe parcursul căreia boabele sunt lăsate la soare timp de 3-5 zile. Ulterior uscării, boabele sunt împachetate în saci și transportate pentru prelucrare.